Nieuws

 

De vrije heerlijkheid

Koop- en/of huurappartementencomplex Veghels Buiten

VEGHEL 21-07-2021 – In de wijk Veghels Buiten wordt volgend jaar begonnen met de bouw van een appartementengebouw waarin 27 koop- en/of huurwoningen worden gerealiseerd. Wethouder Jan Goijaarts en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed hebben woensdag de koopovereenkomst voor dit appartementengebouw ‘De vrije Heerlijkheid’ ondertekend. Dit complex is het laatste schakelstuk in de Kloosterbuurtschap in Veghels Buiten.

Het gebouw wordt opgebouwd uit twee vleugels die in elkaar grijpen. Met 27 koop- en/of huurappartementen in verschillende afmetingen, indelingen en prijsklassen. En met verschillende binnen- en buitenruimtes die zo ontworpen zijn dat ontmoeting tussen de bewoners gestimuleerd wordt. Gesitueerd in een parkachtig landschap met een openbare tuin, vijver en speelveld.


Gehucht
In Veghels Buiten worden de huizen gebouwd in erven en buurtschappen, net als vroeger de Brabantse gehuchten. Veghels Buiten is geïnspireerd op de historie en het karakteristieke landschap van het Brabantse platteland. ‘De vrije Heerlijkheid’ is geïnspireerd door de Bossche School-architectuur en past binnen het thema ‘kloostergebouw’. “Centraal gelegen in de wijk, als een klooster omringd door het groen, vormt het een ankerpunt voor de buurt”, zo meldt de gemeente.

Bron: Omroep Meierij